Spolbil

Vi vet att många tänker på ”spolbil” som både ett mindre fordon (skåpbil) med högtrycksspolning samt lastbilar med slamsugningstank och spolningskapacitet.

Klicka här om det är lastbilsstorlek du söker.

På Hällesåkers slamsugning har vi flera spolbilar som också har möjlighet att suga upp mindre volymer – upp till 800 liter, eller 0,8 m3. Dessa fordon kallas även för microcombi, då combi betyder en kombination av högtrycksspolning och sugmöjligheter. Dessa spolbilar är mycket användbara i olika situationer, såsom vid stopp i köksavlopp och i toaletten.

 

Spolbil – Verktyg för avloppsspolning

Det absolut vanligaste användningsområdet för spolbilen är stopp eller dåligt flöde i specifik ledning där kunden upplever bekymmer – oavsett om det är från dusch, toalett, handfat, golvbrunn eller köksavloppet. Detta gäller givetvis även i industri- och kontorsmiljöer.

Kontakta oss för mer information och hjälp med avloppsspolning.

Stopp i köksavlopp – Rensa avlopp i villa och radhus

På Hällesåkers slamsugning har vi flera spolbilar som är perfekta för avloppsspolning i villor och radhus.

Många gånger får vi samtal från kunder som upplever stopp i sina köksavlopp. Problemet kan bero på flera orsaker. Ibland kan det vara så enkelt som att vattenlåset har blivit fullt, vilket är lätt att lösa. Men det kan också vara så att fett har stockat igen ledningen ut från huset och även satt sig i en brunn som är kopplad till huvudledningen på tomten. I sådana fall är våra spolbilar perfekta för att lösa problemet.

Med hjälp av våra spolbilar kan vi suga upp det som har fastnat i brunnen och spola ut resten från huset och vidare mot huvudledningen. Detta gör att vi kan rensa avloppet på ett effektivt sätt och säkerställa att problemet inte uppstår igen.

Våra spolbilar är utrustade med högtrycksspolning och sugmöjligheter, vilket gör dem mycket mångsidiga och användbara i olika situationer. De är särskilt effektiva för avloppsspolning i villor och radhus, där det ofta är den boendes ansvar att ta hand om avloppet en bit ut från fastigheten.

Om du upplever stopp i ditt köksavlopp kan det vara en bra idé att kontakta oss på Hällesåkers slamsugning på 031-40 99 91. Vi har erfarenhet och expertis inom området och kan erbjuda dig prisvärda avloppsspolningar för ditt köksavlopp.

Stopp i köksavlopp – Rensa avlopp i BRF lägenheter

I lägenheter är detta inte alltid lika viktigt (d.v.s. att ha en sugfunktion) då oftast lägenhetsinnehavaren endast är ansvarig till stammen och därefter är det föreningen som kopplar på mot det kommunala. Både kommuner och BRF:er brukar vara bättre på att ha tömning av uppsamlingsbrunnar med jämna mellanrum än villaägare och risken för stopp längre fram på ledningen och mot brunnen blir därmed lägre.

Det betyder dock inte att det aldrig kan uppstå stopp i lägenheternas köksavlopp. Om din BRF upplever problem med stopp i köksavlopp i lägenheter kan du fortfarande kontakta oss på Hällesåkers slamsugning för avloppsspolning.

Vi har expertis inom området och kan hjälpa till att lösa problemet effektivt och på ett prisvärt sätt. Våra spolbilar är utrustade med högtrycksspolning, vilket gör det möjligt för oss att rensa stoppet och se till att avloppet fungerar som det ska.

Kontakta oss för att boka en avloppsspolning idag!

Stopp i toaletten

Vi kan även utföra avloppsspolning i toaletter, med hjälp av våra spolbilar. Det är vanligt att toaletter kan bli igensatta på grund av att papper och andra material har fastnat i avloppsledningen. Genom att använda vår spolbil kan vi spola bort eventuella stopp och återställa normal funktion i toaletten. Vi har erfarenhet av att hantera olika typer av stopp i toaletter och kan snabbt och effektivt lösa problemet.

Vi rekommenderar att du kontaktar oss så fort du märker att toaletten inte spolar ordentligt eller om det finns några andra avvikelser i avloppssystemet. Ju tidigare vi kan komma och åtgärda problemet, desto mindre blir risken att stoppet ska försämras och orsaka större skador.

Vi har erfarenhet av att arbeta i både villamiljöer och i flerfamiljshus, och vi kan anpassa våra tjänster efter dina specifika behov och förutsättningar. Våra spolbilar är utrustade med den senaste tekniken för avloppsspolning och vi har kunnig och erfaren personal som kan hantera alla typer av stopp i avloppssystemet.

Avloppsspolning i utomhusmiljöer

Våra spolbilar är även ett bra verktyg för att tömma mindre byggtoaletter/utedass eller brunnar som ligger på avlägsna platser och gör det svårt för att en lastbil, som väger 20 ton, att nå fram – exempelvis 1 km in på en smal grusväg. Detta gäller även under låga ställen, såsom P-hus.

Spolbilar är generellt bra för att lösa stopp i ledningar och är det primära syftet. Men dessa kan även användas om mindre ytor skall spolas av; exempelvis en bit på ett berg eller vägg inne i en tunnel.

Underhållsspolningar

Våra spolbilar används även vid s.k. ”underhållsspolningar” – normalt är det en villaägare eller en BRF som önskar få en underhållsspolning. Underhållsspolning görs av flera anledningar – men vanligast att göra det är för att inspektera rören och hitta eventuella fel eller brister. Detta görs eftersom man vill veta om allmäntillståndet av ledningarna och därefter kunna eventuellt lägga en budget för antingen relining, eller ett stambyte om behovet skulle finnas.

Underhållsspolningar görs även av andra anledningar. Ett exempel kan vara att flera i föreningen har fått stopp under en kortare period och man kan därmed anta att mycket material har samlats i ledningarna hos de flesta hyresgästerna. En underhållsspolning rensar ledningarna hela vägen ut till gatan och samtliga ledningar, inkl. bottenplattans, töms på material och ansamlingar.

spolbil

Övriga tjänster